Sloepen Routes

Sloepen routes

Jachthaven De Drait in Drachten en Woudsend is het ideale vertrekpunt voor een vaartocht door Friesland. Vanuit onze jachthaven in Drachten ontdek je eenvoudig het Nationaal Park de Alde Feanen of vaar over de Friese Meren. Ook vanuit Woudsend ontdek je een veelzijdig stukje Friesland, dus stap aan boord en laat je verrassen door hetgeen wat Friesland allemaal te bieden heeft. Ontdek de Friese dorpen, een van de Elfsteden of leg aan in de natuur om te vissen, het nemen van een frisse duik of om heerlijk te picknicken. 

Tip: Onze Kampeersloep beschikt over een koelkast aan boord, waardoor je hapjes en drankjes tijdens de vaartocht heerlijk koel blijven. 

Wil je een sloep bij ons huren of heb je een sloep bij ons gehuurd, maar nog geen vaarroute gepland? Geen probleem! Hieronder vind je acht uitgewerkte sloepen routes vanuit Drachten en vijf vanuit onze jachthaven in Woudsend. Al deze routes kun je in één dag varen. Per vaarroute staat het aantal kilometers en vaaruren aangegeven. Daarnaast zijn op deze kaart  ook de bezienswaardigheden per vaarroute te vinden.

* Klik op het rechtericoon in de bovenste balk om de kaart met sloepen routes te vergroten. De knop aan de linkerkant in de bovenste balk geeft een overzicht van de vaarroutes inclusief het aantal vaaruren en aantal kilometers.

Voor vertrek

Voor vertrek ontvang je van onze medewerkers nog een instructie, ontvang je een boordtas met waterkaarten van de omgeving, een map met vaarroutes en een beschrijving van de boot. In deze map aan boord vind je  een beschrijving van alle acht bovenstaande vaarroutes.

Redenen om zonder ervaring een sloep te huren:

1. Het kan zonder vaarbewijs en vaarervaring. Wij zorgen dat je vertrouwd op pad gaat. 
2. Eenvoudig te bedienen en je kunt de boot manoeuvreren met de aanwezige boegschroef.
3. Onze luxe sloepen zijn geschikt voor maximaal 12 personen en daardoor ideaal voor een ontspannen dagje uit. Wil je meer luxe aan boord? Huur dan een Kampeersloep met o.a. een koelkast, toilet en wasbak.

Sloep reserveren, klik hier!

Bekijk onze sloepen hier!