Suppen

Stand up paddling is een vorm van surfen op een surfplank (SUP-board). In tegenstelling tot gewoon surfen, waar liggend of knielend met de armen gepeddeld wordt, wordt bij een stand up paddle board gebruikgemaakt van een peddel. Bij Stand up paddling is de peddel zo’n 180 cm tot 230 cm lang. De surfer staat daarbij op de surfplank.

Vanuit jachthaven De Drait in Drachten kunt je gemakkelijk diverse kanten op. Prachtig is natuurlijk het nabijgelegen Nationaal Park De Alde Feanen. Vele verschillende waterwegen vormen een waar SUP-paradijs. Deze afstand is wel wat groter en is voor de sportievelingen onder ons. Ook kun je vanaf de jachthaven het water ‘De Oude Drait’ volgen, wat leidt door een mooie groene omgeving. Of ga bijvoorbeeld richting het centrum van Drachten over de Drachtstervaart.

De surfplank die gebruikt wordt is tussen de 2,5 en 4,5 meter en heeft een volume van minimaal 120 tot maximaal 300 liter, om er voor te zorgen dat de golfsurfer stabiel genoeg op de plank kan staan zonder van de plank af te vallen. Standup paddle surfing kan gedaan worden in zowel grote golven, kleine golfjes als op binnenwater.

Kosten SUP huren bij De Drait:

Aantal dagen:1234e.v.Week
SUP-board€ 25€ 40€ 55€ 65€ 15€ 100

De waarborg van een SUP-Board bedraagt € 100.

Neem voor meer informatie contact op via 0512513276 of info@dedrait.com