Routes

Sloepenroutes

Friesland is het watersportparadijs bij uitstek en biedt talrijke watersportactiviteiten. Fantastische meren zijn verbonden met diverse vaarverbindingen in een altijd wisselend landschap. De gastvrije bevolking waardeert u als bezoeker en is trots op de Friese cultuur en zal u graag informeren over dat wat Friesland te bieden heeft. Alle dorpen en steden hebben ruim voldoende ligplaatsen en in de vrije natuur zijn eveneens veel aanlegmogelijkheden. Door dit overzicht van sloepenroutes, in het mooie Friesland, helpen we u op weg.


De onderstaande route voert u over de meren ”De Leijen” en ”Burgumer Mar”. Aan beide meren ligt een strandje waar u een frisse duik kunt nemen. Vervolgens vaart u via het nationaal park De Alde Feanen terug richting Drachten.

De Leijen – Burgumer Mar – Burgum – Earnewâld – Drachten
(40 km, 4 – 6 uren)


In deze route waant u zich in de wereld van de Kameleon met een bezoek aan het kameleon dorp Terherne. U vaart via Akkrum weer terug naar de haven in Drachten.

Earnewâld – Grou – Jirnsum – Terherne – Akkrum – Drachten
(55 km, 6,5 -9 uren)


U vaart naar de hoofdstad van Friesland weer u de sloep aan kunt meren in de Prinsentuin om vervolgens de stad te verkennen.

Earnewâld – Warten – Leeuwarden – Warten – Earnewâld – Drachten
(60 km, 7,5 – 10 uren)


Sinds 2015 is het Polderhoofdkanaal weer opengesteld voor scheepsvaart. Bezoek het openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets en ervaar hoe de veenarbeiders werkten en leefden rond 1900.

Veenhoop – Nij Beets – Aldeboarn – Akkrum – Earnewâld – Drachten
(50 km, 6,5 – 8 uren)

Een prachtige dagtocht door het mooiste Nationaal Park van Noord-Nederland, De Alde Feanen. Dool door de nauwe vaartjes van het natuurgebied, leg aan aan een van de marrekrite aanlegplaatsen en neem een heerlijk duik in het water. Bezoek de bruisende watersport Earnewoude en drink een kopje koffie bij Hotel-Restaurant Princenhof.

Drachten – Earnewâld – Grou – Drachten
(40 km, 4 – 6 uren)

Sloep Huren Friesland

8,9 van 10

op basis van 77 beoordelingen.